WEB DİZAYN Hakkında

Web tasarım bir kurum, kuruluş ya da bir kişiye ait bilgilerin, etkileşimlerin ya da özel projelerin planlanıp internet ortamına aktarılma sürecine denir. Web tasarım sürecinde öncelikle proje içeriğinin müşterinin isteği doğrultusunda belirlenmesi gerekir. Proje içeriği müşterinin istek ve talepleri doğrultusunda hazırlandıktan sonra müşterinin onayına sunulur. Müşteri hazırlanan proje tasarımı için birkaç değişiklik isteyebilir veya hiç değişikliğe ihtiyaç duymadan direk onaylayabilir.
Proje tasarımı müşterinin onayından geçtikten sonra web tasarım ve kodlama kısmına başlanır. Tasarım ve kodlama kısmı bittikten sonra web dizaynı müşteriye demo olarak sunulur. Müşteri demoyu inceleyip onay verdikten sonra ise test aşamasına gelir. Test aşaması hazırlanan projenin ekran boyutlarına, browserlarla olan uyumluluğuna, hızına, arama motorlarına uyumluluğu test edilir. Bu test sonucunda projenin hatasız ve istenilen şekilde çalıştığı tespit edilip onaylandıktan sonra yayın hazırlığına başlanır. Proje yayımlandıktan web sitesinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için tasarım ve dizaynını yapan kişiler tarafında gerekli olduğu durumlarda tekrar irtibata geçilir.
Yukarıda kısa bir web sitesinin hazırlık aşamasın olan tasarım ve dizayn bölümünden bahsettik. Şimdi bu aşamalardan biraz daha detaylı olarak bahsedelim. Öncelikle web dizaynı yaparken web sitesinin statik mi dinamik mi bir web sitesi olduğu çok önemlidir. Çünkü böylece web dizaynını hazırlarken sitenin türüne ve müşterinin beklentisine göre bir dizayn ortaya çıkar. Eğer dizayn yapacağımız site statik bir web sitesi ise yani sitenin içeriği sabit olup çok sık güncellemeler yapılmıyorsa bu sitelerin statik web sitesine uygun dizayn yapılması doğru olur.
Web dizayn yapacağımız site dinamik bir web sitesi ise bu durumda bu sitenin beklentilerine uygun olarak biz dizayn çalışması yapmamız gerekir. Dinamik web siteleri sürekli güncelleme yapılması ve yöneticin istediği gibi sayfa ve içeriklerinde değişiklik yapabilmesi açısından önemlidir. Dinamik web sitelerin yönetim paneli sürekli olarak güncellenmektedir. İşte bu yüzden mutlaka bir kodlama diliyle çalışmamız gerekir. Programlama dili olarak Asp, Jsp, aspx gibi farklı diller kullanılabilir şunu da unutmamalıyız ki kullandığımız bu diller sitemizin sunucusu tarafından da desteklenmesi gerekir.
Web standartları, değişik web sayfası görüntüleme cihazlarının, web sitesi içinde sunulan bilgileri aynı şekilde kullanıcıya göstermesine yardım eden bir takım yazılım teknolojilerinin toplamına verilen isimdir web standartları sayesinde ziyaretçilere ve kullanıcılara sunulan bilgi elektronik ortamda web tarayıcıları tarafından görüntülenebilir hale geliyor. Web dünyasının ana dilleri HTML( Hyper Text Markup Language) ve Css ( Cascading Style Sheets) bu standartlar web masterlara bir sayfanın nasıl kodlanması gerektiği gösteriyor. Web dizayn konusunda daha fazla bilgi almak için www.sitedizayn.com/iletişim adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.